Americansforastrongdefense

KuCoin Exchange Hack Resultaten in $150M in Crypto gestolen van Hot Wallet

IN BRIEF

  • Hackers hebben naar verluidt 150 miljoen dollar gestolen van de KuCoin crypto exchange.
  • Variabele cryptocurrency assests werden uit de hete portemonnee-opslag van het platform gehaald.
  • KuCoin zegt dat de verzekering de gestolen fondsen dekt en dat de gebruikersgegevens veilig zijn.

KuCoin is de nieuwste crypto-uitwisseling om het doelwit te zijn van kwaadwillende hackers. Meer dan 150 miljoen dollar in BTC, ETH, en andere cryptocurrencies zijn gestolen uit zijn hete portemonnees.

Het incident benadrukt nog eens de kwetsbaarheid van de opslag van hete portemonnees. Veel van de spraakmakende uitwisselingshacks in de geschiedenis van de industrie hebben een kwaadaardige inbreuk op de hot wallet-opslag van het platform veroorzaakt.

De Singapore-gebaseerde uitwisseling bevestigde het nieuws van de inbreuk via een online communiqué dat op 26 september werd uitgegeven. Volgens de aankondiging, merkte het platform verdacht grote terugtrekkingen uit zijn hete portemonnees op:
KuCoin Hacker Wallet

Source: Etherscan

Gegevens van Etherscan tonen de portemonnee in verband met de houwer die momenteel 11.480 ETH met een waarde van meer dan 4 miljoen dollar bezit. Crypto analytics platform CryptoQuant meldde ook een piek in de Bitcoin Revolution-uitstroom van de uitwisseling die wijst op terug naar dezelfde aanval.
Suspicious Bitcoin Outflow from KuCoin

Bitcoin Outflow KuCoin chart door CryptoQuant

In totaal hebben de hackers naar verluidt 150 miljoen dollar gestolen in verschillende cryptokringen, maar KuCoin moet de omvang van de diefstal nog bevestigen. Als onderdeel van haar aankondiging, de uitwisseling verzekerde gebruikers dat haar verzekeringsfonds zal volledige dekking voor de gestolen activa te bieden.

KuCoin CEO Johnny Lyu onthulde ook dat met de hack die zijn hete portemonnee privésleutels compromitteert, de uitwisseling onaangetaste fondsen naar een ander adres verplaatste. Bovendien heeft Lyu gebruikers verzekerd dat KuCoin’s koude portemonnee veilig blijft en dat de breuk niet de gebruikersgegevens in gevaar brengt.

Kucoin

Op het gebied van sociale media is men het erover eens dat de KuCoin-hack het zoveelste voorbeeld is van het gevaar om fondsen op crypto-uitwisselingen te houden. Eerder in september heeft het Slowaakse uitwisselingsplatform Eterbase een hack van 5,4 miljoen dollar opgelopen.

Zoals eerder gemeld door BeInCrypto, vernieuwde veiligheidsmaatregelen door crypto beurzen resulteerde in een daling van het totale bedrag van de middelen die verloren gaan aan hackers in 2019. Als reactie daarop bedenken hackersorganisaties naar verluidt meer geavanceerde aanvalsvectoren om waardevolle cryptocurrency activa over te hevelen.

Comments are closed.